تاریخ انتشار: ۰۶:۲۹ - ۱۳ مهر ۱۳۹۸
در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴ مطرح شد؛

20 درصد واحدهای تولیدی مناطق آزاد در حوزه کالاهای سلامت محور کار می‌کنند/ پروژه‌های گردشگری سلامت در حال پیگیری است

مدیر سلامت، ورزش و آموزش دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: 20 درصد از کل واحدهای تولیدی که در مناطق آزاد و مناطق ویژه اقتصادی کشور وجود دارند، در حوزه کالاهای سلامت محور تولید انجام می دهند.
هانی صباغان
اقتصاد24 - هانی صباغان، مدیركل سلامت و غذا و دارو دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد24 در خصوص تشکیل اداره سلامت و دارو مناطق آزاد گفت: در آبان ماه 1394 تفاهم‌نامه مشترکی در حوزه غذا و دارو بین دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و سازمان غذا و دارو در جهت نظارت بر کالاهای سلامت محور در مناطق آزاد امضا شد. طبق بند 1 ماده 4 این تفاهم نامه مقرر شد شیوه نامه ای برای اجرای این تفاهم نامه کلی تدوین شود که این شیوه نامه نیز در اردیبهشت 1395 تهیه و به تصویب دو سازمان رسید. بر این اساس سازمان های مناطق آزاد و مدیران عامل آنها فردی را به عنوان مدیر غذا و دارو انتخاب و به سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت معرفی می کنند و با حکم بالاترین مقام سازمان غذا و دارو ابلاغ این افراد به عنوان مدیر غذا و دارو و نظارت بر ضوابط بهداشتی و انسانی آن منطقه آزاد صادر می شود و فعالیت خودشان را شروع می کنند.

صباغان در ادامه افزود: در این راستا بعد از امضای تفاهم نامه و اجرای شیوه نامه ما بحث تفویض اختیار را از سازمان غذا و دارو به سازمان های مناطق آزاد پیگیری کردیم که در این راستا سازمان ها توانسته اند تفویض های خوبی را از سازمان غذا و دارو بگیرند. منطقه آزاد قشم دارای بالاترین سطح تفویض اختیار است به این معنی که اکثر مجوزها و نظارت‌ها و صدور گواهی هایی که از سوی سازمان غذا و دارو صورت می گیرد، توسط خود مدیریت غذا و دارو در منطقه آزاد انجام می‌شود.این مدیریت نیاز به نیروی انسانی، امکانات سخت افزاری و نرم افزاری و... دارند که با توجه به ظرفیت های منطقه می‌تواند سطح تفویض اختیارش را افزایش دهد.

مزیت رقابتی در مناطق در حوزه سلامت


وی تصریح کرد: ما هفت منطقه آزاد داریم که اکثرا در یک حوزه توانسته‌اند مزیت رقابتی ایجاد کنند. در موضوع کالاهای سلامت محورکه موضوع بحث مدیریت غذا و دارو است؛ در چابهار بیشتر بر اقلام غذایی و در حوزه ارس و ماکو بر کالاهای آرایشی و بهداشتی تمرکز داریم و سایر مناطق هم به صورت کلی در این حوزه عمل می کنند.

مدیركل سلامت و غذا و دارو دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در پاسخ به این سوال که حوزه فعالیت مناطق در بحث سلامت و غذا و دارو به چه شکل مشخص می شود گفت: باتوجه به تقاضایی که در مناطق وجود دارد صنایع را مستقر می کنیم. به علت اینکه شرایط ارس و ماکو برای استقرار کالاهای سلامت محور مهیاتر بوده است و با ضوابط و شرایط صنایع سلامت محور همخوانی بیشتری داشتند، این مناطق شاهد حضور بیشتر کالاهای آرایشی و بهداشتی هستند چرا که نباید این صنایع آلاینده در نزدیکی و محاورت این مراکز باشند و همچنین مجاورت با کشور ترکیه به عنوان کشوری که در تولید لوازم بهداشتی و شوینده ها قویتر است هم عامل دیگری است که موجب شده این دو منطقه در حوزه لوازم آرایشی و بهداشتی پیشرو باشند.

حمایت از تجار سلامت محور


هانی صباغان گفت: سیاستی که در دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و به تبع در سازمان های مناطق آزاد در پیش گرفتیم، تسهیل، کمک و حمایت از تجار سلامت محور از وارد کننده به تولید کننده است. ما با حمایت از این اشخاص و شرکت ها ، آنها را تشویق می کنیم به جای واردات از ظرفیت های مناطق آزاد برای تولید همان محصولات استفاده کنند و گام به گام ارزش افزوده بیشتری برای کشور به وجود بیاورند.

وی افزود: از کل واحدهای تولیدی که در مناطق آزاد و مناطق ویژه اقتصادی کشور وجود دارد، 20 درصد واحدها در حوزه کالاهای سلامت محور تولید انجام می دهند.

راه اندازی سامانه مختص غذا و دارو مناطق آزاد


مدیركل سلامت و غذا و دارو دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی خاطر نشان کرد: ما جلسات مستمری را با ستاد مبارزه با قاچاق و ارز داریم که در خصوص راه اندازی سامانه مختص غذا و دارو مناطق آزاد که اقدامات اولیه آن انجام شده و آر اف دی(RFD) و طرح اولیه آن تدوین شده و همچنین شیوه نامه‌هایی که برای واردات و تولید کالا در مناطق وجود داشته یکسان سازی شده و تا پایان سال 98 سامانه سلامت و غذا و دارو مناطق آزاد را راه اندازی می کنیم و انشاالله فاز یک آن عملیاتی خواهد شد و در پی آن هستیم تا به سامانه های گمرک و سامانه های غذا و دارو و وزارت بهداشت که فرآیندهای حوزه های تولید و کالاهای سلامت محور با سرعت بیشتر و فرآیندهای کوتاه‌تری انجام بگیرد و بتوانیم روال‌ها را تسهیل کنیم.

صباغان در خصوص سامانه غذا و دارو توضیح داد: سامانه غذا و دارو ، سامانه داخلی مناطق آزاد است که با سامانه گمرک و سامانه سازمان غذا و دارو متصل می‌شود؛ یعنی وزارت بهداشت و بازرگانی که به مناطق آزاد مراجعه می‌کنند نیازی نیست به صورت کتبی و دستی مدارک خودشان را ارائه دهند و نمونه برداری و آنالیز انجام شود. سامانه‌هایی که یک بازرگان با آن فعالیت می کند با این سامانه سلامت و غذا و دارو مناطق آزاد لینک می شوند و همه به صورت پنجره واحد خدمات می توانند در حوزه سلامت فعالیت کنند.

3 آزمایشگاه مرجع در مناطق آزاد


مدیركل سلامت و غذا و دارو دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: 3 آزمایشگاه مرجع در مناطق آزاد در سه منطقه از هفت منطقه شامل قشم که مجهزترین آزمایشگاه است و جزو آزمایشگاه های برتر کشور است، اروند که آزمایشگاه کامل و جامعی دارد و می تواند آزمایشگاه رفرنس جنوب غرب کشور باشد ، و چابهار که در حال تکمیل آزمایشگاه خود است و به زودی به سطح یک آزمایشگاه های مرجع می پیوندد. مناطق دیگر هم یا با آزمایشگاه های همکار در حال همکاری هستند که می تواند برای دانشگاه علوم پزشکی استان باشد یا آزمایشگاه هایی که به صورت خصوصی ولی دارای مجوز از سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت هستند همکاری می کنند.

پروژه‌های گردشگری سلامت 


وی در ادامه با بیان اینکه پروژه های گردشگری سلامت در مناطق آزاد در حال پیگیری است، گفت: اولین پروژه ای که تحقیقات آن انجام شده و طرح های اولیه آن تصویب شده و به زودی وارد فاز عملیاتی می شود پروژه هلث فارم (Health Farm) منطقه آزاد انزلی است که با سرمایه گذاری بخش خصوصی قرار است احداث و راه اندازی شود. تعدادی از پزشکان بنامی هستند که در تهران هم فعالیت می کنند و تقاضا داشتند که در حوزه گردشگری سلامت در منطقه آزاد انزلی سرمایه گذاری کنند و با کمک هایی که انجام شده فعلا اقدامات اولیه و طرح و پروژه مورد تایید قرار گرفته و کارهای عملیاتی در اوایل سال آتی آغاز به کار می کند.

صباغان در پایان اظهار کرد: از شرکت های بخش خصوصی که دارای مجوز بند ب یا مجوز گردشگری سلامت از وزارت بهداشت و یا میراث فرهنگی هستند، حمایت و آنها را در مبادی ورودی مرزی مناطق آزاد مستقر می کنیم. منطقه آزاد اروند ظرفیت بسیار بالایی در جذب گردشگر درمانی از کشور عراق و به خصوص استان بصره دارد. مراکز درمانی خوبی  در این منطقه که شامل شهرهای آبادان و خرمشهر است، داریم. همچنین  بودجه بسیاری خوبی برای بازسازی بیمارستان ها در نظر گرفته‌ایم و سه تا از پروژه های بازسازی بیمارستان های آبادان و خرمشهر پایان گرفته و بر اساس معیارهای گردشگری سلامت طراحی و تجهیز شده‌اند و آمادگی پذیرایی از گردشگران ایرانی و خارجی را در منطقه دارند.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

تصویری به یاد ماندنی از بهروز وثوقی و جمشید مشایخی در قیصر

عکس/ تهران در ۲ روز پاک و آلوده

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ نمایندگانی که به حضور ظریف در دولت رای موافق دادند

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

اینفوگرافی/ ایران در نرخ تورم از ۵ کشور عربی همسایه پیش افتاد

عکس زیرخاکی ۵۰ ساله از منوچهر وثوق، فردین، بهمن مفید و ایرج قادری

عکس/ قدیمی‌ترین تاس کشف شده در جهان متعلق به ایران

عکس/ بازار فرش هزار رنگ و دیدنی شهر تبریز

عکس/ نمایی خاص از بهمن مفید و سعید راد در سال ۱۳۵۴

عکس/ زیبایی حیرت انگیز پاییز در کلیبر آذربایجان شرقی

عکس/ علی حاتمی با تیپ ژیگولی و نوستالژیک در دهه ۵۰

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/تغییر چهره پروانه سریال «لحظه گرگ و میش»

عکس/ عروسی اَجنه در اطراف بندرعباس

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ استوری مهدی طارمی برای تولد قلعه‌نویی

تصویری از یک موشک غول‌پیکر جنگی بر فراز دریای خزر

همه چیز درباره اقتصاد ژاپن/ چهارمین اقتصاد بزرگ جهان که حداکثر تورم سال‌های اخیرش ۴ درصد بود

پوتین موشک آخرالزمانی را معرفی کرد

واکنش شریعتمداری به انتشار شعری به نام رهبری: غفلت کردیم

سخنان تکان‌دهنده همتی درباره وضعیت معروف‌ترین منطقه آزاد ایران

سفر کشتی گیران با دبیر به مسکو

عکس/استوری جدید گلزار

پرفروش‌ترین آیفون کدام است؟

عکس/ حضور ستاره استقلال در امارات

افشای راز قتل زنی پس از نیم قرن؛ متهم ۹۲ ساله بازداشت شد

عکس/استوری جدید نیما شعبان‌نژاد

هم خیابانی اشتباه می‌کند، هم بازیکنان تیم ملی!

عکس/دلیل کاهش وزن شدید سحر دولتشاهی فاش شد

عکس/توئیت جدید ایلان ماسک ایرانی‌ها را غافلگیر کرد

عکس/یوسف تیموری از چهره جدیدش رونمایی کرد

خبرگزاری فرانسه: سه کشور اروپایی و آمریکا قطعنامه خود علیه ایران را تقدیم شورای حکام آژانس کردند

سازمان بهشت زهرا (س) اطلاعیه داد

عکس/گریم متفاوت مجری سابق تلویزیون

این شغل ممنوعه رسما در ایران مجاز شد

قتل یک زن توسط همسر سابق در فارس

گلزنی علیپور و ثبت یک رکورد ویژه

حکم بازداشت نتانیاهو در لاهه صادر شد

پایان کار محققی که دنیای فیزیک را سرکار گذاشت

سبزیجات حاوی پروتئین را بشناسید

شهرزاد ترکی به جشنواره هالیوود می‌رود

بهترین مواد غذایی برای جلوگیری از سنگ کلیه

عکس/ سلفی جالب شاهرخ استخری

هشدار جدی هواشناسی به پایتخت نشینان

عکس / درخواست متفاوت مهران غفوریان از سردار رادان

فیلم/ لحظه عجیب برخورد رعد و برق به ایستگاه ۲ توچال

آغاز حراج جدید سکه از این تاریخ

واریز یارانه آبان‌ماه ۱۴۰۳ دهک‌های چهارم تا نهم

ماجرای عدم پرداخت یارانه ۵۱ میلیون نفر در آبان ماه چیست؟

عکس/ علی حاتمی با تیپ ژیگولی و نوستالژیک در دهه ۵۰

سهم استخراج بیت‌کوین از قطعی برق ایران چقدر است؟

عکس/ تغییر عجیب زهره ساداتی بازیگر سریال لحظه گرگ و میش

پاییز شهر سامان در جوار زاینده رود

درخواست باشگاه تراکتور از هواداران این تیم

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

روز‌های قمر در عقرب آذرماه ۱۴۰۳ کدام است؟

علی مطهری: روس‌ها ایران را سپر خود در برابر آمریکا کرده‌اند

عکس/ مهدی طارمی و کریستیانو رونالدو در یک تیم

کیهان شعری جعلی را به رهبری منتسب کرد!

فیلم/ فرار دیوانه‌وار تریلی از ایست و بازرسی هرمزگان

کجای تهران با ماهی ۴ میلیون تومان خانه اجاره کنیم؟

پیش‌بینی دور جدید اعتراضات احتمالی در کشور

فیلم/ تولید شمش طلا ۳۰۰ کیلوگرمی در امارات

هزینه اجاره‎ آپارتمان ۵۰ متری در بریانک آذر سال ۱۴۰۳ + جدول

فیلم/ تمجید مولوی عبدالحمید از سفر استانی پزشکیان